Een goede, veilige start met Microsoft 365 = Gridly M365 RightStart

Ontsluit het ware potentieel van Microsoft 365

Uitdaging

Er zijn genoeg bedrijven die (bijvoorbeeld vanwege Corona) halsoverkop ‘de cloud’ in zijn gegaan om thuiswerken via Teams te faciliteren. Daarnaast worden natuurlijk ook de Office 365 producten zoals Excel, Word, PowerPoint en Outlook gebruikt en in sommige gevallen OneDrive. Daarnaast nog een VPN verbinding naar het datacenter zodat de bestanden benaderd kunnen worden, dat is dan wel het moderne werken toch?

Er is inmiddels genoeg geschreven met betrekking tot overal en altijd veilig kunnen werken of de moderne werkplek. Wat wij vaak tegenkomen zijn organisaties die een “next, next, finish” inrichting van Office 365 hebben gedaan zonder daarbij rekening te houden met alle best practices m.b.t. security, compliancy, governance en controle.

Gevolg hiervan is dat er vaak beveiligingsrisico’s ontstaan door b.v. het delen van beheer accounts of het uitvoeren van beheerwerkzaamheden onder een normaal gebruikersaccount waardoor er geen duidelijke rollenscheiding en auditing kan plaatsvinden en misbruik wordt vergemakkelijkt.

Daarnaast wordt vaak vergeten om licenties van medewerkers die uit dienst op te zeggen waardoor er teveel aan licenties wordt betaald of wordt er onnodig on-premise infrastructuur aangehouden voor data opslag.

Snelle start

Een goede, veilige start met Microsoft 365 = Gridly M365 RightStart

Gridly M365 Rightstart biedt zowel de eindgebruiker als de beheerder een veilige werkplek die het mogelijk maakt om altijd en overal te kunnen werken en daarnaast ook nog eens aan alle industrie security standaarden voldoet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld AVG, CIS of NIST (CSF).

Voor de medewerkers bieden wij een veilige werkplek waarbij je met 1 keer inloggen (met Multi-Factor authenticatie) bij alle applicaties (die Single Sign-On ondersteunen) kan komen. Persoonlijke data wordt automatisch geback-upt via OneDrive en de office applicaties en besturingssystemen zijn altijd up to date met de nieuwste versies. Het per ongeluk versturen van bijvoorbeeld persoons- of creditcard gegevens wordt naar wens gesignaleerd of geblokkeerd. Waardoor ongewenst dataverlies beperkt blijft.

Voor de beheerders leveren wij een volledig ingericht beheercentrum waar de dagelijkse werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd en er geen additionele tools of servers meer nodig zijn om bijvoorbeeld nieuwe werkplekken in te richten. Daarnaast worden de werkplekken automatisch voorzien van de juiste applicaties, compliance- en beveiligingsbeleid.

Doordat nieuwe medewerkers op voorhand al zijn gekoppeld aan hun nieuwe werkplek, kunnen zijn op hun eerste werkdag direct aan de slag.

Voordelen

  • Overal en altijd bij je data kunnen
  • Gemakkelijk met je collega’s en klanten kunnen samenwerken in documenten
  • Geen torenhoge eenmalige consultancy kosten
  • Naar eigen wens aan te passen
  • Maandelijks op- en afschalen (minimale afname drie jaar)
  • Betalen naar gebruik
  • Altijd de laatste technologie
  • Continue doorontwikkeling en updates van best practises

Interesse in Gridly M365 RighStart?

Neem contact op met Arjan van Klei (arjan.van.klei@gridly.nl) om een Teams sessie in te plannen voor verdere uitleg en implementatie.

Remco VermeerM365 RightStart